+90532 566 30 26
info@sahinlersusehriotomotiv.com

Taksicilik ve Şahinler Suşehri Ticari Taksi

İnsanlar günümüzde ulaşım sağlamak için birçok farklı vasıtadan istifade ediyorlar. Bu vasıtaların da birçoğu kendi sınıflarında tercih edilme sayısına bağlılar. Örnek vermek gerekirse araç sahibi olanlar genellikle toplu taşıma ya da ticari taksileri tercih etmiyorlar. Bunun da ana sebebi olarak konfor düşkünlüğünü görmek pek de yanlış sayılmaz sanıyorum. Zira araç sahiplerinin kendi vasıtaları aracılığıyla daha rahat yolculuk gerçekleştirdikleri apaçık ortada olan bir durum. Ancak şimdi size çok az bilinen bir gerçekten bahsedeceğim. Kendi vasıtası ile yolculuğa çıkan insanlar her zaman daha fazla para ödeyerek ceplerini zarara uğratıyorlar. Çünkü toplu taşıma ile 2 TL karşılığında gideceği bir yere 10 TL’lik benzin yakarak gidiyor. Bu da 8 TL’lik bir zarar demek. Gün içinde 8 TL çok büyük bir sayı ifade etmeyebilir sizin için ancak ay bazında hesapladığınız zaman çok büyük miktarda para harcadığınız anlamına geliyor bu. 

Bu tür hesaplamalar yapan birisi zaten vasıta sahibi olmaz. Ancak toplu taşıma kullanımına sıcak bakmayan insanlar da var yok değil. Genelde insanların toplu taşımayı reddetme ya da kullanmama nedeni ise çok kalabalık olması veya ayakta yolculuk yapılması. Zira bazen boş koltuk bulmak zor olabiliyor. Öğrenci milleti ve ek olarak da gelinlik kızlar bu konuyu biraz takıntı haline getirmiş gibi görünüyorlar. Mesela yaptıkları bariz hatlardan bir tanesi de (bana göre bir hata bu) toplu taşıma ile gidebilecekleri yere özel taksi tutarak gitmeleri. Bu onların cebine zarar veren en büyük etken. Özel taksilerin hem rahat hem de hızlı olduklarına kimsenin lafı yok ancak kişiye çıkardığı faturanın da sonucu ortada.

Taksicilik mesleği çok tercih edilen bir meslektir bunun sebebi de çalışma koşullarının rahat olması ve de getirisinin iyi olmasıdır. Hele de kendi taksinizin sahibi iseniz şehrin kralı da sizsiniz demektir. Herhangi bir fakültede okuyan insanlar bu tür meslekleri tercih etmezler zira onların kendilerine göre çizdikleri bir yol haritası ve gelecek planı var. Bu planı yerine getirmek için çabalar onlar. Ev geçindirmek zorunda olanlar ve iş bulamayanlar için ilk meslek taksiciliktir. Genellikle böyle olur bu.

Ama dünya üzerindeki diğer tüm mesleklerde olduğu gibi bu mesleğin de kendine has bir takım zorlukları ve sıkıntıları mevcut tabi. Sürekli direksiyon başında olduğunuz için birtakım sağlık problemleri sizde peyda olabilir. Bu durumlarda ihmalkâr davranmak yerine hemen soluğu hastanede almanız en iyisi. Taksicilik mesleğinin en sık görülen hastalığı kol ağrılarıdır. Ama bazı insanlar var ki onlar da araba ile yatar araba ile kalkarlar. Onlar için araba sürmek bir zevk olduğundan taksicilik mesleği her zaman zevk verir. Kendilerine Şahinler Ticari Taksi Plaka adını almış bir grup bu sektörün damarlarına işlemiş adeta. Büyük firmalar ile rekabet halindeler ve geniş bir pazara sahipler. Rekabetin artması ise her zaman müşteriler için olumludur. Bu ise zaman içinde daha uygun taksi plakası satın alma ya da plaka kiralama anlamına gelmektedir.