+90532 566 30 26
info@sahinlersusehriotomotiv.com

Bir yatırım aracı olarak görülen taksi plakaları satarken yatırımcısına iyi para kazandırıyor çünkü değeri sürekli artıyor. Ayrıca kiralayarak da para kazanmak mümkün… İstanbul’da bir taksi plakasının ortalama fiyatı 1 milyon 410 bin TL civarında ancak kayıtlı olduğu yere göre 2 milyon TL’ye kadar çıkabilmekte. Bu rakam 2004 yılında sadece 258 bin TL idi. Taksi plakaları tüm Türkiye’de iyi bir yatırım alanı olarak görülmesi bu fiyat artışının en büyük sebebi. Aylık kiralama ücretlerine gelecek olursak İstanbul’da bir taksi plakası kirası 6 bin TL – 8 bin TL arasında değişişiklik göstermekte.

Taksi plakasına yatırım yapanlar hiç kaybetmedikleri için farklı sektörlerden insanlar bu yatırım aracına rağbet ediyorlar. Kuyumcular, profesyonel futbolcular ve tekstilciler bu alana yatırım yapanların başında geliyor. Hatta arazi satıp özellikle İstanbul’da taksi plakası alanlar bile var.

 

Son verilere göre ülkemizde 70 bin taksi bulunuyor ve bunun 19 bini İstanbul’da. Bu taksilerin %60’ı mobil taksi, %40’ı ise bir durağa bağlı olarak çalışıyor.