+90532 566 30 26
info@sahinlersusehriotomotiv.com

Hisseli taksi plakası almak da mümkün

İstanbul’da tıpkı altın almak gibi, çeyrek, yarım, tam ve bijon olarak hisseli taksi plakası satışı da yapılıyor. 1 milyon 500 bin TL gibi rakamı bu şekilde bölüşerek plaka alabilir, kiraya verdiğinizde yine pay oranında bölüşerek gelir sağlayabilirsiniz. İstanbul’da bir taksinin aylık kazancının 12 – 15 bin TL olduğu belirtiliyor. Ama taksi hem gündüz hem de gece çalışırsa bu parayı kazanması mümkün oluyor.

 

 

Sizlere bu yazımızda hisseli plaka ve buna bağlı sistemleri ayrıntılı e detaylı bir şekilde aktaracağız. Bize bağlı kalın ve takip etmeyi ihmal etmeyin. Hisseli plaka hakkında bilmeniz gereken her şey madde madde aşağı kısımda anlatılmıştır.


1 ) Şimdi sözlerime plakları ifade ederek başlamak istiyorum. Örnek vermek gerekirse bir taksi plakası 100 birim hisse üzerinden kanaate alınır yani değerlendirilir. Ruhsatta smi geçen en küçük pay 6/25 ile bijondur ve 16/1 , 16/2 8/1, 4/1 , 4/2, 4/3 şeklinde adlandırıömaya devam etmektedir. Sayı ile ifade edilen hisselerin hemen yanında ise hisse sahiplerinin adı yer almaktadır.

2) Dilerseniz bir başka şekilde de taksi plakalarını değerlendirebilirsiniz. Bu yöntemin adı ise rehin karşılığı hisselendirmedir. Bunu yapmak için satıcı alıcının hissesi miktarınca alıcıya ruhsatta işlenmesi koşuluyla sahip olacağı miktar karşılığı icra dairesinden borçlanır. Karışık gibi görünen ama aslında çok basit olan bir yöntemdir bu. 

 

3) Köklü firmamız bu yönteme kesinlikle karşı olmakla beraber birçok karşı firmanın ve de yatırımcıların başvurduğu kâğıt üzerindeki hiçbir resmi dayanağı bulunmayan açığa bırakmak olarak nitelenen yöntemdir. Bu yöntemin hiçbir güvencesi olmamakla beraber birçok müşterinin mağdur konuma düşmesine ve yüklü miktarda para kaybetmesine neden olmaktadır. Biz buna halk ağzıyla cennet tapusu adını veriyoruz. Firma olarak hiçbir müşterimize bu yöntemi önermiyoruz zira bize göre bu sistem %100 risk içermektedir.