+90532 566 30 26
info@sahinlersusehriotomotiv.com

Ticari Taksi Plakaları Hakkında

Ticari taksi plakaları hakkında birkaç söz etmek için bu makaleyi kaleme aldık. Piyasayı günlerce araştırdıktan sonra elde edeceğiniz bilgi kırıntılarını bu makaleyi okuyarak da edinebilirsiniz. Çeşitli nedenlerden ötürü her zaman taksi plakası satın alamayabilirsiniz. Bunun birçok sebebi olabilir. Belki elinizde yeteri kadar nakit para yoktur yahut plaka fiyatları aşırı pahalı gelebilir size. Ya da sizi plaka satın almaktan alı koyan belge işleri de olabilir. Zira plaka satın alma işleminde karşınıza çıkan belge işleri çok karmaşık ve uzun olabiliyor. Taksi plakaları diğer plakalara göre daha farklı ve daha önem arz eden bir konuma sahip. Normal binek taksisini ticari taksi olarak kullanmak isteyen insanlar plakaların ne kadar önemli olduğunun farkında değiller. Ancak bu yazıyı okudukları zaman bu farkın önemli olduğu bilmiş olacaklar artık.

Ticari taksi plakalarının diğer plaka fiyatlarına nazaran biraz daha fazla olduğunu söylemek istiyorum öncelikle. Bir taksi plakasının değeri Türk lirası ile 1.5 milyondan fazla şu sıralar. Ne kadar büyük bir meblağ olduğunu ifade etmeye gerek duymuyorum. Bir taksi plakası için bu kadar miktarı bir seferde ödemek orta halli bir insan için imkânsızın da ötesindedir. Çünkü bu kadar parayı ihtiyaçlarını da karşılayarak biriktirmek çok çok çok zordur. Bu yüzden de her insan kendi plakasına sahip olamıyor.

 

Normal araçlardaki plakaların fiyatlarının neden bu kadar pahalı olmadığı sorusu aklınıza gelmiş olabilir tam da bu noktada. Çünkü normal araçlardaki plakalar firmalara aittir ve bu yüzden de onların fiyatları bu kadar yüksekte değildir. Ama taksi plakalarının tamamı şahıslara ait olduğu için bu kadar büyük bir fiyat artışı oluyor. Bir de bu plakaların borsası var ki borsa arttıkça plakların da fiyatları buna bağlı olarak artıyor. Plakaların ticaretini yapan birçok firma bu işten yüksek kazançlar elde ediyorlar. Bu kazandıkları paralar ile yeni plakalar satın alıp kar marjını daha da yükseltmeyi hedefliyorlar ki işte buna vizyon denir. Siz de hayatınızı garanti altına almak isterseniz bir plaka sahibi olmayı deneyin.