+90532 566 30 26
info@sahinlersusehriotomotiv.com

Bu yazımızda sizlere başlıkta yer alan soru cümlesinin (Neden Taksi Plakası Almalıyım?) cevabını en açık ve en mantıklı şekilde vereceğiz. Herkes tarafından bilinen bir şey var ki o da taksicilik mesleğinin halen birçok şekilde en aktif ve en canlı şekilde icra edildiğidir. Özellikle de İstanbul denen megakent bu konuda birçok farklı taksi duraklarını içerek koca bir devran. Buna bağlı olarak da taksicilik sektörü hep en canlı olduğu semt ve şehirlerde gelişme göstermektedir. Piyasa canlı olduğu için hızlı bir şekilde gelişme göstermektedir.

Bu gibi nedenlere bağlı olarak özel sektördeki firma ve şirket sayısı da kısa zamanda artış göstermiş ve büyük bir artış sağlamıştır. Bu da hem rekabeti artırmakta hem de zorlaştırmaktadır. Taksi plakası fiyatları da bu gidişe paralel olarak artış sergilemektedir. Çok değil bundan 5 sene öncesine kadar olan taksi plakaları fiyatlarını incelediğiniz zaman plakaların %100’lük bir fiyat değişimi yaşadığını görürsünüz. Bu artış ile beraber artık plakalar yarım plaka ve çeyrek plaka şeklinde hisseli olarak satılmaya başlanmıştır.

Çok paranız olmayabilir o halde sizde elinizdeki para kadar hisseli plakalardan satın alabilirsiniz. Bunun için plakanın nabzını iyi bir şekilde yoklamanız ve sektörü takip etmeniz gerekebilir. Sadece bu da değil aynı zamanda plaka satın aldığınız ya da kiraladığınız bölgenin kar marjını ve iş potansiyelini de göz önünde bulundurmanız gerek zira ölü doğan bir yatırıma dokunmak istemezsiniz.